Začin kojeg svi imamo u kući a ne znamo da ubija čak 25 vrsta bakterija, štiti od raka, čuva vid!

Istraživači sa Univerziteta u Arizoni objavili su nove rezultate gdje su pronašli da karvakrol, fenol ulja origana deaktivira opasne mikroorganizme i zagađivače na nivou koji mogu pozitivno uticati na pripremu i bezbjednost hrane.




Ne samo da je origano ulje moćno antibakterijsko sredstvo već i ispoljava antioksidantna i antibakterijska svojstva koja se mogu primjeniti na hranu.
Origano ulje može uništiti kancerogene materije u pripremanju hrane na visokim temperaturama

Kada je Sadana Ravišankar sa svojim timom, ulje origana dodala na mljeveno meso junetine, otkrili su da je karvakrol sprečio formiranje 78 odsto heterocikličnih kancerogenih molekula koji nastaju kada se životinjska mast kuha na visokim temperaturama.

U drugoj studiji, utvrđeno je da ulje origana suzbija salmonelu i ešerihiju koli. Studije pokazuju da su primene ulja origana bezbrojne, a Ravišankar veruje da bi pomoglo u pripremi industrijske hrane.

Ulje origana bi moglo da zamjeni zračenje, izbeljivanje i druge hemijske i neprirodne metode koje se koriste za prečišćavanje hrane i životinjskih proizvoda.
Ulje origana kao antiinflamatorno dejstvo protiv mikroba

Svrha ulja origana, kako su utvrdili naučnici na Medical Center univerzitetu, može biti dovoljno efikasno da zamjeni mnoge lijekove koje tretiraju debelo crevo, jetru i sistem za varenje.

Ovo je dobra vijest za ljude koji pate od Kandide, gljivice koja muči milion ljudi širom svijeta.




Karvakrol je takođe odgovoran za smanjenje gojaznost i može da spreči dobijanje na težini. Može smanjiti upalu koja je čest uzrok gojaznosti zbog masnog tkiva.

Ulje origana možete staviti nekoliko kapi ispod jezika i toplu slanu vodu ako imate zubobolju ili infekciju u ustima. Može se koristiti i kao kućni lijek za sinusne infekcije.

Izvor:webtribune.rs
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar