Domaći balzam za brži rast i sjajnu zdravu kosu. Napravite sami.

Često želimo da poverujemo primamljivoj reklami i kupimo baš taj balzam za kosu, koji će našoj kosi dati  bujnost, sjaj i mamiti poglede.

Nagledavši se takvih reklama, kako se lako postiže takva kosa, idemo i kupujemo jedan, pa drugi, pa treći balzam za kosu, a efekat nije ni blizu kao kod one lepe devojke sa televizora…

Dakle, vreme je da preuzmete stvari u svoje ruke i sami pripremite svoj domaći balzam, koji će odgovarati vašoj kosi.

Imam jedan dobar recept za brži rast i bujnu kosu. Ovaj recept sam davno dobila od prijateljice, kojoj sam se uvek divila na lepoj i negovanoj kosi, ali nikako nisam imala vremena da ga isprobam. Jer, ujutru, na brzaka operem kosu, isfeniram i bežim na posao. Ali, za sve dođe vreme…

Izvadila sam taj recept iz fioke. Sada sam ga malo usavršila i želim da ga podelim sa vama. Jer, zaista je koristan i dragocen. Kosa je postala skoro kao kod one devojke sa TV-a:) – zdrava, negovana i sjajna. I stvarno, počela je brže da raste!


Za pripremu ovog balzama biće potrebno:

– 1 žumance
– 1 supena kašika ricinusovog ulja
– 1 supena kašika jabukovog sirćeta
– 2 supene kašike vašeg šampona
– 1 supena kašika kupovnog balzama ili pakovanja za kosu






Priprema:

Odvojte žumance od belanceta. Stavite u neki pogodan sud. Dodajemo ricinusovo ulje i jabukovo sirće. Sve dobro promešamo do ujednačene smese.


Dodajemo šampon, pa balzam (ili pakovanje). Opet sve dobro izmešamo. Dobićemo smesu gustine jogurta ili retke pavlake.


Smesu nanosimo na vlažnu opranu kosu, odgore stavljamo najlonsku kesu i peškir. Držimo 15-20 minuta. Posle kosu ispiramo vodom. Zgodno je balzam držati na kosi za vreme kupanja u kadi.

Prvo vreme, za bolji efekat, najbolje ga stavljati kod svakog pranja kose. Posle 2-3 nedelje,  možete ga ređe koristiti.

Ovaj mera je dovoljna  za srednju dužinu kose. Ako imate dugu kosu, povećajte sastojke dva puta. Budite uvek lepe!




izvor : uspesnazena.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar