Pasta ruskog akademika Amosova je prava vitaminsko-mineralna bomba.
Ova mješavina je pravo skladište vitamina i mikroelemenata. Akademik Amosov je preporučivao postoperativim pacijentima ovu zdravu mješavinu za brz oporavak organizma. Izuzetno je korisna i za zdrave ljude.
Pasta nadoknađuje deficit vitamina, a ova mješavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačanje imuniteta.
Pasta akademika Amosova. Recept:
Sastojci:
– suho grožđe
– suhe kajsije
– smokve
– orasi
– med
– i jedan limun sa korom
Priprema:
Sve sastojke samljeti na mašini za mljevenje mesa (ili sitno isjeckati), dodati med, promiješati i presuti u tegle. Čuvati u frižideru.
Uzimati po 1 supenu kašiku, dva puta dnevno. Ujutro na prazan stomak, i uvečer prije spavanja, uz šolju tople vode ili mlijeka.
Za djecu (ne mlađu od 3-4 godine) – po 1 kafenu kašiku, na isti način.
Pasta akademika Amosova ojačava organizam.
Većina voća se prije sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti. Obavezno ih dobro operite prije konzumiranja. Po pravilu, suho voće treba potopiti u sud sa prokuhanom i ohlađenom vodom preko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši.
Izvor: doznajemo
Nema komentara:
Objavi komentar