Top 10 problema koje aspirin rješava – perut, akne, mrlje…


Jeste li znali da aspirin ne služi samo za rješavanje zdravstvenih problema? Spektar koristi koje možete imati od njega je širok, od čišćenja mrlja do rješavanja od peruti

aspirin-lice
Ovo je 10 problema koje aspirin uspješno rješava:



    1. Uklanja akne Aspirin ima protuupalna svojstva pa je odličan za ulanjanje akni. Izmrvite dva do tri aspirina i pomiješajte ih sa sokom od limuna. Smjesu nanesite na akne i ostavite nekoliko minuta. Izbjegavajte ovu metodu prije izlaganja suncu.
    2. Pomaže kod uboda insekata Aspirin pomaže u smanjivanju oteklina i smiruje svrbež uzrokovan ubodima komaraca. Sve što trebate napraviti je umočiti aspirin u vodu i staviti na mjesto uboda na nekoliko minuta.
    3. Izbjeljuje mrlje na koži Aspirin sadrži sastojak koji se inače koristi u proizvodnji krema za izbjeljivanje i čišćenje kože. Pomiješajte sedam izmrvljenih aspirina sa tri žlice jogurta i jednom žlicom meda. Nanesite smjesu na čisto lice i ostavite 15 minuta. Koža će vam biti lijepa i sjajna, pore neće biti začepljene, a mrlje i ožiljci će se manje vidjeti (koža će se blago ljuštiti).
    4. Rješava od peruti Ako se želite riješiti peruti, pomiješajte dva izmrvljena aspirina s uobičajenom količinom šampona pa operite kosu.
    5. Uklanja mrtve stanice Aspirin je izvrstan za uklanjanje mrtvih stanica s lica, smanjivanje masćenja kože i sužavanje pora. Samo ga razmrvljenog pomiješajte s vodom i ostavite na licu nekoliko minuta. Ako imate osjetljivu kožu, nanosite ga pažljivo kako bi izbjegli iritaciju kože.
    6. Uklanja žuljeve na nogama Pomažu omekšati stopala i ukloniti mrtve stanice kože. Razmrvite sedam aspirina i dodajte pola žlice soka od limuna – da smjesa bude kao tijesto. Nanesite tu mješavinu na stopala i pokrijte ih toplom krpom. Ostavite deset minuta pa kritična područja sa žuljevima i tvrdom kožom ostružite metalnom rašpicom za stopala ili posebnim kamenom.
    7. Zdrava i sjajna kosa Vaša kosa će, također, imati koristi od korištenja aspirina. Za zdravu i sjajnu kosu rastopite deset komada u šalici tople vode i nanesite na čistu kosu. Ostaviti oko 15 minuta, a zatim isperite.
    8. Uklanja mrlje od znoja s odjeće Otopite aspirin u malo tople vode, nanesite to na mrlju od znoja i ostavite da stoji preko noći. Potom odjeću operote na uobičajen način.



    9. Uklanja prljavštinu s kade Izmrvite pet aspirina i ubacite u tekućinu za čišćenje kupaone. Pošpricajte time cijelu kadu i ostavite pola sata. Zatim jednostavno krpom uklonite prljavštinu.
    10. Produljuje život cvijeća Rezano cvijeće trajati će dulje u vazi ako u vodu dodate izmrvljeni aspirin. Ovaj trik je posebno dobar za ruže, piše Bright Side.

Izvor: 24sata
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar