RECEPT ZAPISAN U BIBLIJI: Ovaj snažni, 3500 GODINA STAR LIJEK liječi sve bolesti! (RECEPT)

Masline su široko uzgajne u cijelom svijetu i uglavnom se koristeza kulinarske svrhe. Zanimljivo je da su korištene i za kulinarske i ljekovite svrhe još od davnina, kao i da imaju moćna ljekovita svojstva i sposobnost da liječe gripu, herpes, tuberkulozu, gonoreju, upalu pluća, hepatitis B i meningitis.

Ono što ih čini tako koristan je spoj pod nazivom oleuropein. Uloropein također djeluje kao antifungalna, antiparazitsko, i antibakterijsko sredstvo, što ga čini vrlo djelotvornim protiv gljivica, infekcija i bakterija nakon operacije.

Čaj napravljen od maslinovog lišća je super protiv brojnih zdravstvenih problema. Među njima su:

    Andenocephalitis
    Difterija
    Čir na želucu
    Malarija
    Botulizam
    Ateroskleroza
    Sindrom kroničnog umora
    Herpes

    Hepatitis B
    Meningitis
    Gripa
    Tuberkuloza
    Gonoreja
    Upala pluća

Osim što vam pomaže u borbi protiv bolesti koje su gore navedene, ovaj čaj će podići vašu razinu energije i ojačati vaš imunološki sistem. Možete ga konzumirati kad ste pod stresom i želite da se opustite a odličan je za koristiti nakon tretmana hemoterapije.

Sastojci

    15-20 suhog lišća masline
    2-3 dl kipuće vode

Priprema

Listovi trebaju biti prikupljeni u proljeće i sušeni vani. Kada se dobro osuše, stavite ih u staklenku i pohraniti na hladnom mjestu. Trebat će vam 15-20 listova za ovaj čaj.

Stavite listove u kipuću vodu i kuhajte ih 10 minuta Kad je gotovo, izvadite njih i pustite da se ohladi oko 15 minuta.

Slobodno dodajte limunov sok ili med da obogatite ukus. Konzumirajte čaj za nekoliko uzastopnih sedmica i osjetit ćete sve njegove prednosti.

Izvor: narodnamedicina
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar