Ljekar Lu Hunsen otkriva – OLAKŠANJE ZA 5 MINUTA: Snizite krvni pritisak bez lijekova!

Povišen krvni tlak bolest je modernog doba povezana s povećanim stresom, manjkom sna, prehranom te načinom života. Gotovo svaki čovjek ponekad se nađe u situaciji da mu je tlak povišen. Pod utjecajem stresa ili pak prekomjerne fizičke aktivnosti mišići se naprežu, a krvne žile sužavaju stvarajući tlak.

Znate li što u tim trenucima učiniti da regulirate tlak?

Mišiće je potrebno što hitnije opustiti. No, pitanje je kako to učiniti. Lu Hunsen, liječnik nogometnog kluba “Spartak”, obznanio je tajnu kineske medicine s kojom se tlak može regulirati za svega pet minuta i to bez lijekova. Kineska medicina smatra da je najvažnija stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva, piše uspesnazena.com!

Ako negdje u organizmu nastaje stagnacija krvi, onda na tom mjestu počinje razvoj bolesti. I obrnuto – ako se osigura odgovarajući protok krvi, organizam će biti u mogućnosti da brzo izliječi bolest. Zato masaža ključnih točaka pomaže ozdravljenju. U ovom slučaju se radi o 2 točke.





Točka broj jedan

Ovo čak nije ni točka, već linija. Ona prolazi iza ušne resice do sredine ključne kosti -vidi naslovnu skicu. Ovu liniju ne treba ni pritiskati, ni masirati, već vrlo polako maziti gotovo neprimjetnim pokretom ruke od gore na dolje, jedva dodirujući vrhovima prstiju.

Ponovite 10 puta sa jedne strane, pa prijeći na drugu, isto 10 puta.

Točka broj dva

Ova točka se nalazi na dijelu lica u razini ušne resice na udaljenosti pola centimetra od uha u pravcu prema nosu. Ovu točku treba masirati vrhovima prstiju po 1 minut s obje strane lica. Pritiskati jako, ali nikako do bola. Nije bitno, u smjeru kazaljke sata ili ne.

Važno je da imate osjećaj pritiska na određenu točku. Poslije ovog jednostavnog tretmana krvni tlak bi se trebao vratiti u normalu.





Izvor: uspesnazena
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar