Ova zanimljiva japanska metoda pomoći će brzom uklanjanju sala sa stomaka.

Ne tako davno, japanski glumac Miki Riosuke (Miki Ryosuke), koristio je jednu zanimljivu metodu, koja mu je pomogla da izgubi 13 kilograma i 12 cantimetara u struku za samo nekoliko nedelja, tačnije 49 dana.

Takav rezultat je nastao kao sporedan efekat vežbi koji su mu propisali lekari protiv bolova u leđima.,Izvođenje ovih vežbi kod Japanaca traje samo 2 minute dnevno. Dakle,

Riosuke je ovu tehniku nazvao dijetom dugog disanja. A svodi se na to da se zauzme određena poza, napravi se udah od tri  sekunde, a zatim – snažan izdah u trajanju od 7 sekundi.

Većina evropskih doktora podržava izvođenje disajnih vežbi za mršavljenje i objašnjava ih na sledeći način: masnoća se sastoji od kiseonika, ugljenika i vodonika. Kada udišemo, kiseonik dospeva do masnih ćelija, on ih raščlanjuje na komponente (ugljenik i vodu).

Zato, što više kiseonika koristi naše telo, time sagoreva više masnoće.





Sistem, na kojem su zasnovane disajne vežbe je jednostavan: kiseonik crpi masti i istovremeno tonizira mišićno tkivo, aktivira limfotok i ubrzava metabolizam. Jednostavno rečeno, mast – je „gorivo“, a kiseonik – je njegov sagorevač. Osim toga, kako tvrde stručnjaci, ova tehnika  ojačava trbušne mišiće i obogaćuje krv kiseonikom.

Vežba se izvodi svakodnevno u trajanja od 2 do 10 minuta.

Stanite i ispružite jednu nogu napred, a drugu iza nje.

Sada je potrebno napregnuti zadnjicu i preneti svoju težinu na zadnju nogu.

Počnite polako udisati u trajanju 3 sekunde, dižući ruke iznad glave.

Zatim, snažno izdahnite 7 sekundi, naprežući sve mišiće tela.

Detaljnije pogledajte ovde














Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar