Ove osobe trebaju da izbjegavaju đumbir

Đumbir se često naziva i “univerzalnim” lijekom i govori se o tome da djeluje preventivno namnoge zdravstvene tegobe, uključujući i najteža oboljenja.
djumbir izbjegavati




On se još od davnina koristi u medicinske svrhe prije svega zbog svojih antiseptičkih svojstava.
Međutim, ovaj ljekoviti korijen nije jednako pogodan za sve. Neke skupine ljudi bi ipak trebalo da ga izbjegavaju.
Trudnice

Đumbir sadrži moćne stimulanse koji mogu dovesti do preuranjenih kontrakcija. Trudnice bi naročito trebalo da ga izbjegavaju u posljednjim tjednima trudnoće.
Osobe koje žele da se udebljaju

Đumbir je idealna namirnica stvar za osobe koji žele smršaviti, jer ubija apetit i pomaže u eliminiranju masti. S druge strane, oni koji pokušavaju povećati tjelesnu težinu treba da ga izbjegavaju, kao i sve suplemente na bazi ovog korijena.
Osobe sa poremećajem krvi




Đumbir ubrzava cirkulaciju, što je općenito dobra stvar, ali ne za one koji imaju poremećaje krvi kao što je hemofilija. U takvom slučaju ova biljka može pogoršati stvari.
Osobe koje piju lijekovi za krvni pritisak i dijabetes

Ukoliko pijete lijekove za reguliranje tlaka ili dijabetes, spadate u posebno rizičnu skupinu kada je đumbir u pitanju, jer ova biljka može utjecati na to kako lijekovi djeluju na vaš organizam. Posebno je rizično kombinirati đumbir s antikoagulantima, beta-blokatorima i lijekovima na bazi inzulina.

Izvor:stvarukusa
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar