Lečenje raka na prirodan način ,recepti i iskustva


Kakva je bolest rak?

Jedna od najgorih stvari koje se danas mogu čuti je da je neko bolestan i da ima rak. Treba objasniti šta je zapravo rak. Da svakome bude jasno – rak je kada jedna od ćelija našeg organizma krene nenormalno da raste, odnosno, ne stane sa rastom gde treba nego nastavi i dalje. Naš organizam bi trebao da reaguje na takva dešavanja, ali to nije uvek slučaj. A razlozi su mnogi zašto naš organizam ne uoči uvek taj preterani rast tih određenih ćelija.



Zapravo, može se i reći da je rak bolest disfunkcije imunološkog sistema. Kod raka nije kao kod ostalih bolesti, gde se sa preciznošću može reći šta je uzrok. Tu ih ima više. Mnoge knjige su napisane, posebno u poslednje vreme koje pokušavaju da dokažu da je uzrok raka sama hrana koju unosimo, i da bismo trebali da izmenimo čitav proces unosa hrane ako želimo da imamo pravu prevenciju od te strašne bolesnti. O ovome će biti još reči u kasnijem delu teksta. Da se vratimo na preteran rast ćelija. Kao i svako živo biće i ćelije imaju svoj vek trajanja. Zato one u jednom trenutku i umiru. Kod ćelija koje su počele da rastu više nego što treba jednostavno nema tog dela umiranja i one se samo beskonačno razmnožavaju i rastu, to je zapravo tumor. A tumor može da bude maligni i benigni.

Benigni tumori su veoma slični običnim ćelijama samo što oni više nemaju određenu svrhu i ima ih po čitavom telu, i najzdraviji ljudi imaju po nekoliko istih, ali to ne mora da znači da će početi veoma brzo da rastu, štaviše, neki ostanu tako „na miru“ i čitavog života. Situacija kod malignog tumora je znatno drugačija.

Za razliku od ćelija sa benignim tumorom, ćelije sa malignim se brzo šire i polako, tokom više godina se mogu rasprostaniti i po čitavom organizmu kroz krv a to dovodi do metastaze. Dodatno, tokom rasta, ovaj isti tumor zahvata i ostale organe u organizmu. Kaže se da su među retkim „lekovima“ za lečenje raka zračenja i hemoterapija. Zaraženim ćelijama, kao i ostalim, smeta ovaj vid zračenja i zato se on primenjuje u pojedinim fazama lečenja raka. Međutim, treba napomenuti da ono uništava i zdrave ćelije, što je poprilično velik problem.

U ovom tekstu ne pokušavamo da opovrgnemo dosadašnja istraživanja i postignuća medicine, samo pokušavamo da pokažemo da postoje i drugi načini da se pokuša izlečiti ova bolest. A hemoteramija, znamo da se najviše ljudi njoj okreće, izaziva mučninu, konstantno povraćanje, gubitak kose, gubitak telesne težine i čitav organizam se izmeni. Ljudi koji su prošli faze lečenja hemoterapijom govore da im posle toga hrana kao ni piće više nemaju isti ukus. Jedna dobra izreka kaže sledeće: „Svaka bolest je izlečiva samo besplatan lek je pravi lek“ – kao i „Ne postoji neizlečiva bolest, postoje samo neizlečivi ljudi“. O ovome treba dobro razmisliti pre nego što se obratimo lekaru i pre nego što prepustimo svoje telo nekoj operaciji, makar to bila i neka najobičnije, ili što bi se reklo rutinska operacija.
Drugi načini lečenja raka

Ono što ćemo u dole opisanim slučajevima pokušati da dokažemo je i to da postoje mnogi korisni načini da se rak kontroliše, odnosno da se tumor povuče, pa čak i nestane. Na više načina i pomoću više istraživanja je dokazano da je možda, ako ne i sigurno, glavni uzročnik raka nepravilna ishrana. Pošto je ovo tema koja se sve više proučava, izdaju se masovno knjige koje se bave pravilnom ishranom i koje teže tome da dokažu da se svaki lek krije u redovnoj ishrani. Naravno, uz nepravilnu ishranu su tu još i kancerogena industrija, pušenje i preterano konzumiranje alkohola. Ali ako malo bolje pogledamo – manje više sve se ovo unosi kroz usta. U tome i zapravo leži caka. Tako da – treba da se skoncentrišemo na konzumiranje prirodnih proizvoda i prirodnih lekova, koji nisu prerađivani u industrijama koje nam na kraju možda i više štete nego što nam pomažu.
Med kao lek

Čovek po imenu Ante Krešić iz Čapljine, otišao je u bolnicu i saznao je od lekara da ga ne čeka dug život, naprotiv, rekli su mu da mu se rak na plućima previše raširio i da mu je ostalo tek nekoliko meseci života. Petnaest godina nakon te dijagnoze, on je i dalje živ i bavi se pčelarstvom. Njegov čudesan lek, za koji tvrdi da ga je izlečio, su med i lekovito bilje, ništa drugo nije koristio. Još je rekao da to nije izmišljotina jer ima čak i medicinski dokaz da nije išao na zračenja i hemoterapije. Danas mirno živi, bavi se poslom koji voli i rado pomaže ljudima koji mu se obraćaju sa sličnim ili istim dijagnozama. Rekao je da je svaki dan konzumirao iglice bora i med, i da je još kombinovao sa ostalim pčelinjim proizvodima. Kada je otišao kod lekara koji su mi uradili onu strašnu dijagnozu – oni nisu mogli da veruju svojim očima. Karcinom, odnosno rak je nestao iz njegovog organizma. Ustanovili su da je potpuno zdrav. Sam med ima dugu istoriju kao jedan od najzdravijih proizvoda koje je priroda stvorila, odnosno pčele. Dovoljno je reći da nema rok trajanja. Koristili su ga i antički narodi kao što su stari Egipćani, Grci i Rimljani. Tada nije bio pristupačan svakome, jer je bio dosta skup i koristili su ga samo bogatiji slojevi stanovništva. Takođe, još jedna žena koja je želela da ostane anonimna se kune u recept koji će biti opisan da joj je spasio život.

Recept je sledeći: Treba iseckati 2 korena đumbira pomoću seckalice i taj usitnjeni đumbir treba promešati sa pola kilograma domaćeg meda. Nešto što je naglašeno je da med mora da bude domaći i da ga treba kupovati od ljudi koji se bave pčelarstvom. Ovu kombinaciju meda i đumbira treba konzumirati 3 do 4 puta na dan i to sa plastičnom ili drvenom kašikom.
Lečenje raka sirovim voćem i povrćem

Megan Sherow je imala samo 13 godina kada su joj lekari rekli da ima rak na mozgu koji je već zašao u dublji stadijum. Lekari su joj naravno preporučili zračenje i hemoterapiju, a uz sve to su bile obavezne i dve operacije. Kako to obično i biva, ništa od toga nije pomoglo, pa se mala devojčica odlučila da proba nešto novo. Megan je negde pročitala da su pojedinci uspeli da izleče rak dok su jeli isključivo sirovu hranu, odnosno sirovo voće i povrće. Nakon nekih 18 meseci ishrane samo sa ovim namirnicama – lekari su bili u čudu kada su videli da se rak počeo povlačiti. Danas je ona zdrava i radi sve što i devojčice njenih godina rade, studira, zabavlja se izlazi sa drugaricama i drugarima. Ishrana koju je ona praktikovala i koja ju je izlečila nije ni komplikovana a ni skupa.

Ukratko – njen recept je izgledao ovako: za doručak je često jela bananu sa dodatkom manga i jagoda, za ručak izmrvljenu bananu sa frapeom od ananasa i banane, kojima je često još dodavala razno voće i povrće, a za večeru je uzimala zelenu, odnosno svežu salatu. Kao što je opisano – ništa komplikovano, a ni skupo, ali veoma zdravo.

Zbog čega je sirova hrana toliko efektivna i korisna za ljudski organizam? Iz razloga što nam je daje priroda, nije prerađena i nije „stvorena“ u nekoj fabrici i tome slično. Treba i reći da sama sirova hrana, bez obrade, ima najveću hranljivu vrednost, odnosno to znači da se ne može povećati ako će se negde skladištiti ili čuvati na određenim temperaturama. Sirova hrana se može uporediti sa živim organizmom, dok su ostali vidovi i tipovi hrane najbliži mrtvom telu. Ona se veoma lako vari i nema nikakvih problema unutar organizma prilikom tog varenja.

Nekoliko korisnih saveta

Hranu pravilno treba kombinovati. Treba jesti samo cele, tj. čitave namirnice. Sok ne bi trebalo često da pijete. Neki ne mešaju voće sa povrćem, pa na primer za doručak jedu samo obrok od mešanog voća, a za večeru obrok od mešanov povrća. Ne smemo zaboraviti da napomenemo da kuvana hrana nije ista kao sirova, kuvanoj hrani, makar to bilo i voće i povrće treba mnogo više vremena u stomaku da se vari nego sirovoj. Čak i iseckana hrana gubi na svojoj vrednosti. Pored poznatih voća i povrća tu su i klice raznih žitarica, koje se mogu iseckati ako je potrebno, ali ne bi trebalo da se melju, jer i tada onda izgube na vrednosti. Još jedna pozitivna strana ishrane sirovom hranom je i ta što ona dovodi do prirodnog čišćenja organizma. To čišćenje bi trebalo veoma često da se vrši, ali je pitanje koliko to ljudi i radi. Ako želite da se odreknete lekova i raznih loših terapija koje su negativne po Vaše zdravlje – idealna je prilika da pređete na ishranu pomoću i isključivo sirove hrane. Ne treba da se brinete, nećete gubiti na težini, ali nećete ni imati problema sa kilažom, jer u sirovoh hrani nema takvih masti koje se zadržavaju u telu i gomilaju. Štaviše, postoje mnogi dokzati sa raznih univerziteta gde su naučnici dokazali da se životni vek ljudi koji se hrane isključivo sirovom hranom znatno produžuje u poređenju sa ljudima koji redovno jedu meso.



Tehnike ishrane sirovom hranom

Nije svejedno na koji način konzumiramo hranu. Treba se navići da se jede polako i bez ikakve žurbe, da ne trpamo u sebe više nego što nam je potrebno. Veoma je bitno dobro sažvakati hranu, jer ta hrana ponovo lakše preradi u želuci i osećaj sitosti se javlja mnogo brže nego kada brže gutamo, bez previše žvakanja.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar