MOĆ SODA BIKARBONE U SLUŽBI LEPOTE: 8 IZUZETNO KORISNIH SAVETA KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI!


Soda bikarbona postala je nezamjenjiva pomoć u našem svakodnevnom životu.

Čudesna moć sode bikarbone je skoro u svakom kućanstvu pronašla svoju primjenu, prilikom održavanja čistoće kuće, kuhanja, osvježavanja …



A, jeste li znali da soda bikarbona ima značajno mjesto u službi ljepote i zdravlja?

Pročitajte ove korisne savjete o načinima korištenja ovog dragocjenog, a jeftinog praha.

1. Protiv neugodnog mirisa znoja

Koristeći industrijske antiperspirante blokirate znojne žlijezde. Znoj jednostavno ne izlazi. Zato su i “cijenjeni”, ali uzalud. Jer, zajedno sa znojem, iz organizma se uklanjaju i toksini. Blokiranjem znojnih žlijezda, tijelo se ne čisti. Mnogi smatraju da prisustvo soli aluminija i parabena u sastavu antiperspiranata i dezodoranasa, povećava rizik od nastanka raka dojke i drugih malignih oboljenja.

Neugodan miris znoja ispod pazuha uspješno otklanja soda bikarbona. Ako na suhi i čisti pazuh nanesete njenu manju količinu, možete biti mirni 24 sata! Tijekom cijelog dana- nikakav neugodan miris! Čak i ako znoj lije kao rijeka, brzo se suši, ne ostavljajući nikakve tragova u vidu fleka, ili neugodnog mirisa na odjeći. Možete napraviti i dezedorans sa sodom bikarbonom.

2. Kupke protiv neugodnog mirisa nogu

U otopini tople vode i sode bikarbone (na 3 l vode 3 žlice sode), poslije napornog dana, potopite umorna stopala. Ako radite ovo redovito, neugodnog mirisa ćete se zauvijek osloboditi. Uz pomoć sode bikarbone možete postići efekt glatkih i nježnih stopala.

3. Protiv prhuti



Od ove neugodne pojave pomoći će sljedeći recept:

Namočite kosu vodom, zatim energičnim pokretima utrljavajte sodu bikarbonu u vlasište. Nakon toga, kosu isprati i osušiti. Radite proceduru svaki put kada perete kosu, pri tome šampon ne treba koristiti – soda bikarbona ga odlično zamjenjuje! Ispočetka, kosa će izgledati suhom, ali to je privremena pojava. Vrlo brzo će postajati mekša, a perut nestaje.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar