Najbolji čajevi za plodnost


Problemi sa začećem muče veliki broj parova, posebno u današnje vreme. Nedovoljnu plodnost mogu imati i muškarci i žene. Najčešće nema nikakvih vidljivih simptoma pa parovi ovo otkriju tek kada pokušaju da dobiju prinovu. Mnogi tretmani kojima današnja medicina pribegava su naporni i komplikovani, a ponekad čak i bolni. Veliki broj parova okrenuo se prirodnim metodama lečenja, koje u velikom broju slučajeva, daju izvanredne rezultate.



Čaj od macine trave

Macina trava (marrubium vulgare), ili očajnica, kako se još naziva, najpoznatija je biljka za poboljšanje plodnosti, posebno kod žena. Ova biljka se koristi i za lečenje tuberkuloze, kašlja i svih problema sa disanjem. Ipak, njena svojstva najviše se vide na zdravlju žena, pošto stabilizuje funkcionisanje ženskih polnih organa. Osim toga, normalizuje lučenje hormona, dovodi u red menstrualne cikluse i zdravlje jajnika i poboljšava plodnost i mogućnost začeća.

Priprema čaja od macine trave je jednostavna, a dejstva su višestruka. Jednu kašičicu čaja od sušene macine trave treba preliti sa 2 dl vode. Ostaviti da odstoji 5 minuta, a zatim procediti. Čaj treba piti više puta dnevno, najmanje 3 meseca, a ako se pije radi začeća, i duže vreme. U toku menstruacije pravi se pauza, a po začeću se prekida sa upotrebom. Čaj ima jak ukus tako da se može zasladiti medom.

Čaj od mešavine biljaka

Za pripremu ovog čaja potrebno je dosta sastojaka, ali mnogi tvrde da je više nego delotvoran. Čaj pomaže i muškarcima i ženama. Kod muškaraca jača i ubrzava spermatozoide, dok ženama poboljšava ovulaciju i reproduktivni sistem.

Pomešati: 240 grama hajdučke trave, što više cvetova, 60 grama cvetova zove, 30g listova i cvetova kantariona, 30 grama listova pitome nane, 20 grama listova i cvetova divlje nane, 30 grama listova maline, 20 g stabljike lazarkinje, 20 g iđirota i 20 g stabljike majčine dušice. Sve trave treba jako usitniti. Staviti 10 grama ove mešavine u litar ključale vode i kuvati poklopljeno jedan minut. Kada se ohladi, procediti i presuti u tamnu bocu. Držati na tamnom mestu, obavezno sasvim zatvoreno. Pije se 3 puta dnevno, po 1 dcl pre i posle jela. Kada se čaj pije pre jela, obavezno nakon napitka uzeti kašiku maslinovog ulja. Kada se pije posle jela, pojesti srednju kašiku meda, najbolje napravljenog od samo jedne biljke, kao što su žalfija, bagrem i kesten, a mešani med nije preporučljiv.

Čaj od virka

Čaj od virka (vrkute, gospinog plašta), leči gotovo sve probleme ženskih polnih organa. Osim što leči pojačani sekret, bolne menstruacije, 100% Prirodan lek za plodnost!klimakterične i pubertetske smetnje, pomaže kod neplodnosti. Takođe jača zidove maternice i olakšava usađivanje od ploda, a štiti i od pobačaja. Čaj od virka može se piti celi mesec, bez obzira na menstruaciju ili trudnoću. Veliki broj žena, kako bi poboljšale plodnost, čaj od virka kombinuju sa čajem od macine trave i željene rezultate postignu veoma brzo.



Kako bi se pripremio čaj od virka, potrebno je supenu kašiku čaja preliti sa 2,5 dl ključale vode. Pustiti da odstoji 5-10 minuta, a nakon toga procediti. Piti dve šolje dnevno, tokom celog dana.

Ako imate iskustva sa nekim od čajeva i uspeli ste da zatrudnite podelite sa nama u komentaru kako bi dopunili ovu listu i pomogli ostalim ljudima. Hvala.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar