ČUDOTVORAN ZAČIN: Koristite ga BAŠ svaki dan, imate ga u kući, a niste ni svjesni da je – ČUDO OD LIJEKA!


Ovaj začin nalazi se u vašoj kuhinji, veoma je jeftin, a nevjerovatno zdrav. Po svojim ljekovitim svojstvima bio čuven još u drevnoj indijskoj medicini, pa se u ajurvedskim spisima pominje mnogo puta. Saznajte šta sve može da učini za vaše zdravljeBiber-pixabay

Crni biber je začin koji sigurno koristite svakodnevno, ali niste znali njegove ljekovite moći. Zato vam donosimo sva blagotvorna, ljekovita dejstva proizvoda koji nije skup, imate ga sigurno u kuhinji a nevjerovatno je blagotvoran.

    Crni biber prije svega podstiče varenje hrane, eliminiše bakterije u želucu i tako sprečava nadimanje. Međutim, antibakterijsko i antimikrobno dejstvo crnog bibera, čini ga i moćnim konzervansom, pa hrana koja je dobro začinjena ovim začinom može duže da potraje.
    Važna uloga bibera je i ta što podstiče sposobnost organizma da apsorbuje hranljive materije, posebno beta-karoten i vitamine B grupe.
    On, takođe, ubrzava metabolizam i pomaže sagorijevanje kalorija, pa može biti od velike koristi za osobe koje imaju višak kilograma.
    Crni biber takože sadrži jake antioksidanse, koji su važan saveznik u borbi protiv slobodnih radikala, čime ovaj začin pomaže organizmu da se zaštiti od nastanka raka.
    Biber takođe sprečava zadržavanje vode u organizmu, tako što podstiče znojenje i izbacivanje mokraće.    U kombinaciji sa kuhanim vinom i karanfilićem, odličan je lijek protiv prehlade.
    Od crnog bibera se može praviti eterično ulje, koje je veoma efikasno u borbi protiv artritisa, zatim podstiče cirkulaciju, a dobro je i za eliminaciju celulita.

Izvor: telegraf
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar