Napitak koji popravlja krvnu sliku, djeluju protuupalno, izvlači iz depresije i uklanja bol


Imate neki od problema poput loše krvne slike, raznih upala, depresije ili bolova? Ovaj napitak će vam pomoći da se riješite svega navedenog.
Naime, davno je već poznato da su upravo antioksidansi glavne tvari koje ometaju i reguliraju rast slobodnih radikala u ljudskom tijelu.



Upravo takvi slobodno radikali mogu dovesti do mnogih bolesti, pa tako i do raka.

Da bi se riješili opasnosti ili neke boljke koja vas je već zadesila, naučite sebi pripremiti ovaj jako ukusan napitak koji je pored svog dobrog okusa i jako zdrav za vaš organizam.

Kurkuma se s razlogom spominje kao kraljica začina, no kod nas se još uvijek relativno slabo primjenjuje. To svakako treba promijeniti, jer je riječ o začinu koji liječi. Osim što se koristi kao dodatak jelima, kurkuma je neizostavan dio raznih ljekovitih pripravaka koji zaista povoljno utječu na ljudsko zdravlje. Riječ je o začinu koji sadrži više od 300 antioksidansa, što dovoljno govori o ljekovitim svojstvima kurkume. Ovu priliku koristimo da vam predstavimo recept za sok koji možete napraviti od kurkume u prahu, ali i od sirove kurkume u korijenu, po želji. Radi se o multinapitku koji djeluje kao analgetik sa protuupalnim svojstvima, ali nosi i brojne druge dobrobiti za zdravlje.

Sastojci za pripremu napitka su: 1 žlica kurkume u prahu, 1 komad đumbira, 5 mrkvi, 2 limuna, 1 naranča i 1 krastavac.

Za pripremu napitka slijedite upute: Uklonite koru s limuna i naranče, kao i s đumbira i mrkve. Sve sastojke izmiksajte u blenderu ili mikserom, a po želji dodajte led i poslužite kao napitak.

Ljekovite prednosti ovog soka su mnoge pa spomenimo neke poznatije

Artritis – Sok od kurkume uspješno ublažava probleme s artritisom. Kurkumin, jedan od antioksidansa prisutnih u kurkumi, u razrijeđenom obliku postaje aktivan i može ublažiti ukočenost i otekline zglobova.

Rak – Kako smo već prije spomenuli, poznato je da su upravo antioksidansi glavne tvari koje ometaju i reguliraju rast slobodnih radikala u ljudskom tijelu. Upravo takvi slobodno radikali mogu dovesti do mnogih bolesti, pa tako i raka. Kurkumin sok tako je vrlo učinkovita prevencija raka jajnika, debelog crijeva, prostate i dojke.

Probavne tegobe liječite pomoću kurkume – Ovaj će sok smanjiti nadutost, ublažiti žgaravicu i gastritis. Osim soka, možete konzumirati kurkumu u prahu kao začin gotovo svakom jelu. Dovoljno je da dnevno konzumirate količinu koja stane u plastičnu žličicu za kavu.

Štiti srce i krvne žile – Sok od kurkume kontrolira kolesterol, čuva žile i srce. Djeluje preventivno kod potencijalnih kardiovaskularnih bolesti.



Uništava toksine – Ovaj će sok uspješno očistiti tijelo od toksina.

Na kraju da kažemo, u ovom soku glavnu riječ vodi začin kurkuma, no i druge iskorištene namirnice imaju svoju ulogu, pa svakako gledajte da i njih iskoristite kako je spomenuto u receptu.

Izvor: kakolijeciti.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar