AMERIČKA DOKTORICA TVRDI: Pomješajte ova tri sastojka i nećete oboljeti od raka!

Američka doktorka, Carolyn Anderson, dala je u javnost vrlo jednostavan recept kojim se može spriječiti oboljevanje od raka.

Riječ je o smjesi, tri lako dostupna sastojka. Ova saznanja su, kako govori doktorka Andersen, nastala na temelju dvije hiljade godina stare tradicije korištenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim istraživanjima. Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da obolite od raka.
Recept:

Pomješajte 1/4 čajne kašike kurkume sa 1/2 čajne kašike maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svježeg mljevenog crnog bibera.

Ta tri sastojka pomješajte u šoljici. Ovu smjesu možete konzumirati samu, ali je dodavati raznim jelima, supama i salatama. Samo pripazite da ako ih koristite u kuhanim jelima, da ove sastojke ne prokuhate, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomješajte ih s malo vode.




Šta od ovga tačno sprječava rak i širenje raka? Odovor je doktorka dala na svom blogu.

– Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija.

Njegove antiupalne sposobnosti su nevjerovatno moćne. Ne postoji ni jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekt nazivaju se kurkumin.

Najnovija istraživanja otkrila su da kurkuma sprječava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog creva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim hemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti spriječen. Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji s biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povečava učinkovitost kurkume za čak 200 posto. –

Anderson je još naglasila kako je za uspješnu prevenciju raka, ali i uništavanje ćelija raka, ovu smjesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata. – Koristite je što je češće moguće – govori Anderson i dodaje kako ova smjesa, odnosno prirodni lijek protiv zločudne bolesti raka, nema nuspojava.





Izvor: dnevno
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar