Zaboravite na tablete! S JEDNOM čašom ovog pića riješit ćete problem koji muči svaku drugu osobu! Prekinite svoje MUKE i probajte ODMAH!


Imate problema sa snom? Svi smo mi to iskusili! Uglavnom je stres taj koji sprečava sa se uveče opustimo i zaspimo. Pokušali ste da brojite ovce, čitate knjigu, ali ništa… san ne dolazi na oči. Onda je pravo vrijeme da isprobate čaj od banane i cimeta!



BANANA-spavanje

Banane su izuzetno bogate kalijumom i magnezijumom, kojih najviše ima u kori! A koru svi bacamo, zar ne? Magnezujem je odgovoran za opuštanje grčeva u mišićima. Koji se to onda mineral prvi potroši u organizmu kada ste pod stresom? Pogađate, magnezijum! Pored toga, cimet izuzetno pomaže prilikom dovođenja šećera u krvi u stanje normale.

Potrebno je da uradite sljedeće:

Isjecite oba kraja banane i stavite je u ključalu vodu, u koju ste prethodno nasuli malo cimeta. Idealno bi bilo kada bi voda bila filtrirana ili kupovna (iz flaše). Nastavite da kuhate još 10 minuta.

Prohladite i pijte sat vremena prije spavanja. Što se tiče ostatka banane, kuhanu bananu možete pojesti već slhedećeg dana (ne preporučuje se da imate hranu u crijevima tokom noći)






Izvor: likemag
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar