7 proverenih načina da vam omiljene cipele ne nanose bol

Novi par cipela – nisu  baš lak test za noge. Mnoge žene se sreću sa ovim problemom.

Da stavite tačku na bol i nelagodnost jednom i zauvek, predlažemo vam ove jednostavne savete,  pomoću kojih ćete se u novim cipelama osećati kao da su pravljene specijalno za vas:


1. Zalepite, odnosno spojite treći i četvrti prst  flasterom

Ovaj trik je utemeljen na medicinskoj teoriji – između dva gore pomenuta prsta krije se živac koji stvara bol u nogama. Kad se prsti zalepe, manji je pritisak na tom živcu što rezultuje lakšem podnošenju visokih potpetica. Provereno – deluje!






2. Koristite dečiji puder

Puder može smanjiti silu trenja na površini stopala. Nanesite malo pudera pre nego što obujete cipele i ako ne nosite čarape, proverite da vam noge nisu mokre.

Uz pomoć pudera oslobodićete se i neprijatnog mirisa. Naspite malo pudera u obuću i ostavite je preko noći na prohladnom mestu, recimo na terasi.


3. Debele čarape i fen

Obujte par debelih čarapa i zatim vaše omiljene cipele. Ugrejte ih fenom i tako hodajte okolo dok se ne ohlade. Ponovite proces ako je potrebno.

Materijal od kojeg su napravljene cipele širi se pod dejstvom toplotee, a cipele postaju fleksibilnijije i mekše. Imajte na umu da ovo deluje samo na prirodnim materijalima kao što je koža.


4. Dezodorans u stiku

Najčešće pogođene zone na nogama su bočne ivice, petne kosti i prsti. Unutrašnjost novih cipela (ili noge) premažite dezodoransom, posebno mesta koja potencijalno prete žuljanju: on će sprečiti nastanak žuljeva.


5. Silikonski ulošci

Silikonski jastučići za cipele sa visokom petom često mogu spasiti stvar. Napravljeni od silikonskog gela, stavljaju se u prednji deo cipele kako noga ne bi klizila prema napred te kako biste izbegli bolne tabane i nastajanje žuljeva.


6. Voda u kesi

Uzmite dve plastične kese koje mogu da se zatvore. Sipajte u njih 1/4 vode. Stavite ih u obuću, pa cipele u zamrzivač. Kada se voda zaledila, izvadite obuću iz zamrzivača, ostavite 20-ak min da se led otopi. Izvadite kese pa osušite obuću fenom.

Ovaj trik je odličan za kožnu obuću i može je raširiti i za ceo broj.


7. Klasični flasteri

Ovo je veoma jednostavan trik. Sprečiće trenje i žuljeve, posebno kada nosite štikle. Zalepite samo malo veći flaster na ugrožena mesta kako se ne bi pomerao.



Tokom dana biste morali malo da odmorite noge od hoda na visokoj peti. Zbog toga, kad vam se pruži prilika, izujte se i istegnite malo nožne prste i zgolobove prsta. Vaše noge na pravi način će vam reći – hvala.






izvor : http://uspesnazena.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar