KISELO ILI LUŽNATO Spriječite razvoj raka uz svoj pH!

 Prema istraživanjima, velika lužnatost u krvi sprječava nastanak i razvijanje raka. Naime, smatra se da se rak ne može razviti u lužnatoj okolini. Isključivo se pojavljuje u kiseloj okolini.
Ljudsko tijelo je nevjerojatno. Ima vrlo osjetljivu unutarnju ravnotežu između kiseline i lužnatosti. Kad prevladava lužnatost, tijelo pršti energijom, ima "neprobojan" imunološki sustav, brže razgrađuje masti, te obnavlja kožu, kosti i stanice održavajući ih mladima.

S druge strane, kada prevladava kiselost, osjećamo se tromo, zadržavamo masti, privlačimo bolesti i viruse, prebrzo starimo i imamo manjak energije.

Zašto smo kiseli?

Budući da se naš životni stil sastoji od pesticida, hamburgera, alkohola, zračenja, stresa, lijekova, kemikalija, bezalkoholnih pića, pržene hrane, umjetnih sladila, energetskih pića, duhana, prerađene hrane, šećera, neprirodnih voćnih sokova, zagađenog zraka ne treba čuditi visoka količina kiselina u našoj krvi.
Da biste imali uravnoteženu razinu kiseline i lužnatosti u krvi, pH bi vam trebao iznositi 7,4. Tijelo se samo bori kako bi održalo ravnotežu. To nije lako postići s obzirom na to da kada popijemo jednu čašu Coca Cole trebamo popiti 33 čaše vode kako bismo se vratili u ravnotežu. Od kolike je važnosti održavanje ravnoteže govore istraživanja koja su pokazala koliko lužnatost krvi može utjecati na izbijegavanje bolesti, od onih bezopasnih do kroničnih bolesti.

Prema istraživanjima, velika lužnatost u krvi sprječava nastanak i razvijanje raka. Naime, smatra se da se rak ne može razviti u lužnatoj okolini. Isključivo se pojavljuje u kiseloj okolini.

Neutralan pH je 7,0 (voda), dok idealan pH ljudske krvi treba biti blago lužnat i iznosi 7,4 pH. Stoga bi čovjek svakodnevno trebao unositi 75 posto lužnate hrane, te 25 posto kisele hrane. Na taj ćete način najlakše izbjeći bolesti, a tijelo će biti u ravnoteži.

Osim hrane kojom možete poboljšati svoje zdravlje, voda je ključna u postizanju tog cilja. Naime, voda čini 70 posto našeg tijela. Ona je osnovni sastojak svih tjelesnih tekućina, uključujući krv, limfu, slinu, izlučevine iz žlijezda i tekućinu leđne moždine. Voda čini 92 posto krvi i cerebrospinalne tekućine, 98 posto crijevnih i želučanih sokova, sokova žlijezde gušterače te sline.

Znanstvenici već dugo istražuju sve potencijale vode, uviđajući njen nemjerljiv utjecaj na život na Zemlji. U Japanu je dr. Shinji Makino stvorio takozvani π-koncentrat, bioenergetski koncentrat vode kojim je tretirao oboljele od raznih teških bolesti, uključujući rak. Dr. Makino smatra da većina bolesti suvremene civilizacije ima isti uzrok: nedostatak energije, točnije bioenergije. Taj se koncentrat ne može uvesti u Europu zbog snažne regulative nad ljekovitim preparatima, ali su sve brojniji pokušaji proizvodnje takve vode u Europi. Kako bi pili što zdraviju vodu preporuča se ona izvorska koje u Hrvatskoj ima na svakom koraku.


Osim vodom, hranom koju unosite u organizam možete uvelike utjecati na pH ravnotežu.

Hrana koja zakiseljuje tijelo

- Rafinirani šećer i svi njegovi derivati

Šećer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

- Meso (sve vrste)

Proizvodi životinjskog porijekla ( osim životinjske krvi ) - mlijeko i sirevi  vrhnje, jogurt itd.

- Gazirana pića

Izrazito su bogata fosforom, mineralom koji izaziva gubitak kalcija kada se uzima u većim količinama.

- Kava

Kava izaziva kiselost u tijelu, a neke statistike govore da bi često pijenje kave, više od tri na dan, moglo povećati pojavu osteoporoze za čak 82 posto.

- Rafinirana sol

- Rafinirano brašno i svi  derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.

- Kruh, margarin

- Alkohol, duhan

- Tamni čajevi

- Smanjite na minimum unos masne hrane.

- Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome i stabilizatore

- Antibiotici i općenito svi lijekovi

Hrana koja alkalizira

- Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.

- Voće

Limun unutar tijela ima veoma visok stupanj alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov jako kiseli okus).

- Bademi - vrlo su alkalni

- Integralne žitarice - jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane.

- Med - ima vrlo visoku alkalnost

- Klorofil - zelene biljke sadrže klorofil koji je veoma alkalan

- Heljda - izvrsna zamjena za pšenicu i njene proizvode. Sadrži rutin koji nas energizira, izvrsna u tretmanu i preventivi krvožilnih bolesti, dobra za one kod kojih se lako stvara modrica kao i za žene koje imaju veći broj puknutih kapilara.

- Blitva, kupus, kiseli kupus. Imaju antivirusno i antibakterijsko i antikarcinogeno djelovanje. Mnogi od nas kada kuhaju baš ovu vrstu povrća će baciti vodu zbog ne baš ugodnog mirisa ali drugi puta kada ih budete kuhali ne bacajte vodu, iskoristite je za spravljanje umaka ili ju popijte.

- Dinja - izvrstan izvor vitamina A odnosno betakarotena, B1, B5, B6, C, E, kalija, biljnih vlakana, folne kiseline. Dinja i to ponajbolje njegova cantaloupe vrsta je izvrstan antikoagulant odnosno razrjeđuje krv što umanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

- Lan  i laneno ulje - bogata liganima koji preveniraju karcinom dojke, uterusa, prostate.

- Maslinovo ulje - bogato nezasićenim masnim kiselinama, sadrži antioksidans vitamin E koji ne samo da umanjuje rizik od oštećenja i upale stanice već pomaže i kod valunga kod žena koje prolaze menopauzu. Polifenoli iz maslinovog ulja imaju antiupalno djelovanje te umanjuju simptome astme, osteoartritisa kao i reumatoidnog artritisa.

- Voda - važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tijekom cijelog dana.



dnevno.hr


Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar