TIJELO ĆE VAM POSLATI SIGNALE: 4 upozorenja prije srčanog udara VIDEO

Vaše tijelo pokušava da vas upozori na predstojeći srčani udar danima, nedjeljama, možda čak i mjesec ili dva prije nego što se desi.

Nažalost, u vrijeme kada nam tijelo šalje signale o predstojećoj opasnosti, mi njačešće ne umijemo da prepoznamo te signale i tako spriječimo smrt ili oštećenja srca, piše Nadlanu.com.
Doktor Čaunsei Krendl, šef tima za kardio transplantacije u Kardiovaskularnoj bolnici u Palm Biču, kreirao je video prezentaciju u kojoj predstavlja 4 jasna znaka upozorenja da nam prijeti opasnost od srčanog udara.
1. Bol u prsima. Najčešći signal koji poručuje da nešto nije u redu jeste bol u prsima. Ako osećate oštar bol u samom centru prsnog koša koji ne popušta nakon ni nakon nekoliko minuta i prodire sve do leđa, trebalo bi da se čim prije javite ljekaru.
2. Mučnina i znojenje takođe mogu biti simptom srčanog udara u kombinaciji sa nekim drugim simptomima.
3. Nedoststak vazduha (kratak dah) otežano disanje koje može da se pojavi uz bol u prsima ili nezavisno.
4. Bol u drugim dijelovima tijela. Bol prozrokovana srčanim problemima može da se pojavi i u drugim dijelovima tijela kao što su obe nadlaktice, leđa, vrat, vilica pa čak i stomak. Bol u drugim dijelovima tijela je češći simptom srčanog udara kod žena nego kod muškaraca. Žene češće osjećaju i mučninu znojenje.
***
Statistike pokazuju jasnu vezu između kašnjenja u prevenciji srčanog udara i smrti ili invaliditeta. Zato je bitno da se zna tačno šta vaše srce pokušava da vam kaže znacima upozorenja poput onih koji su opisani u videu.
Iako razvijen kao edukativno sredstvo, ovaj video je za samo nekoliko mjeseci vidjelo više od 5 miliona gledalaca.

POGLEDAJTE:

https://www.youtube.com/watch?v=q3RGl_Yb02I

Izvor: Nezavisne.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar